Werken met edelstenen

chakra

Werken met edelstenen

Edelstenen zijn geweldig om mee te werken wanneer je je uit balans voelt en behoefte hebt aan afstemming. Je kan ze op een specifieke plek op je lichaam leggen om balans te brengen in een bepaalde chakra, maar je kunt ook gewoon een steen in je hand houden, je ogen sluiten en ademhalen met de intentie de steen toestemming te geven jou de energie te geven die je nodig hebt om weer terug in balans te komen.

Praktisch

Edelstenen hebben de meest prachtige kleuren die we specifiek kunnen inzetten om lichamelijke en emotionele balans te brengen. Je kan ze ook gebruiken om balans te creëren in een ruimte, zowel binnen als buiten. Ze hebben allemaal een eigen trillingsfrequentie, waardoor ze voor specifieke doeleinden ingezet kunnen worden.

Het horlogemerk Quartz is er zelfs naar vernoemd. De precisie van het uurwerk is te danken aan de trilling van de steen quartz.

Er zijn héél veel edelstenen. Als je het lastig vind om de juiste edelsteen voor jezelf te kiezen, dan help ik je graag bij het maken van een keuze! Ik ben bereikbaar op 06-28 769 971 😉

Spiritueel

Edelstenen mag je zien als levende wezens, ze groeien net als bomen en planten. Alleen worden zij diep in moeder Aarde gevormd en gaat hun groeiproces zeer langzaam. Om met een edelsteen te kunnen communiceren zul je je in een andere dimensie moeten begeven door middel van meditatie.

Edelstenen worden graag gezien en verbinden zich graag met mensen die open staan voor hun helende werking en spirituele begeleiding. Zij kunnen je alleen helpen als je contact met ze maakt en ze om hulp vraagt. Net zoals dat geldt voor alle spirituele helpers die voor jou klaar staan.

Lichamelijk

Een steen werkt het krachtigste als je hem op je blote huid draagt, dan ben je in direct contact met de trillingen die de steen afgeeft. Als je dit als te heftig ervaart, dan kun je hem uiteraard ook boven je kleding bij je dragen. Er bestaan ook zogenaamde knuffelstenen, die je in je hand houdt en daar vervolgens mee speelt in je hand en overheen wrijft.

  • Dragen op de blote huid (links voor ontvangen, rechts voor geven)
  • In je broekzak of bh
  • Op of naast je lichaam plaatsen tijdens een healing of meditatie

Ruimte

  • Neerleggen in een kast, op een plank , vensterbank of voor je raam hangen
  • Leg een grid in een kamer, in je hele huis of plaats een grid buiten

Schoon maken

Het is belangrijk dat je steen schoon blijft om de juiste trillingen af te kunnen blijven geven. De makkelijkste en bekendste manier is hem ongeveer 10 minuten onder langzaam stromend water leggen.

Hoe meer je met een steen samenwerkt, hoe vaker deze gereinigd moet worden.

LET OP: Er zijn stenen die niet tegen water kunnen en op een andere manier gereinigd moeten worden.

Opladen

Na het schoon maken is het tijd om je edelsteen op te laden. Dit kun je op verschillende manieren doen.

  • Leg ze in het zon of maanlicht. LET OP: check wel even of jouw steen hier tegen kan.
  • Gebruik een abalone schelp met grit van bijvoorbeeld hematiet, toermalijn, bergkristal of amethist
  • Leg je steen op een cluster

Activeren

Na het opladen is het tijd om je steen te activeren. Zorg voor het activeren dat je weet welke kwaliteiten en kernwaardes van de edelsteen jij graag wilt aanspreken.

Verbind jezelf met de edelsteen door een korte meditatie te doen.

Sluit je ogen, visualiseer dat je steen omgeven wordt door een prachtig wit licht en vraag of de steen met jouw wil samenwerken en of jouw steen met de hoogst mogelijke energie vanuit het universum verbonden mag worden.

Vind je het lastig om de activatie alleen te doen?
Gebruik dan de onderstaande meditatie die ik voor je gemaakt heb.

Chakra activatie meditatie

No Comments

Give a comment